Pædagogik

Inge Konge Ludvigsen: Pædagogisk Sandplay

DGI Huset - Aarhus

KR. 3500,-

ekskl. moms
  • Dato: 7. oktober 2021
  • Tidspunkt: Kl. 09:00 – 16:00
  • Adresse: Værkmestergade 17, 8000 Aarhus

Ved køb af kursus billet er tilmeldingen bindende, men hos LearnX har du mulighed for at skifte navnet på deltageren, hvis du selv bliver forhindret.

Det lærer du på kurset

På et kursus med Inge Konge Ludvigsen får du forståelse omkring en metode der arbejder i det ordløse, som tager udgangspunkt i barnets univers.

 

Emner du kommer igennem på kurset:

  • Introduktion til metoden Pædagogisk Sandplay
  • Viden om hvordan figurerne, sandet og metaforer bliver anvendt
  • Metode til hvad du kan gøre, når ordene ikke slår til
  • Forståelse af hvordan den sansende – følende og tænkende hjerne aktiveres ved brug af metoden
  • Aktiv formidling hvor du selv skal arbejde med figurer og sand

 

Kurset har relevans for dig, der ønsker konkrete redskaber til at arbejde med det følelsesmæssige og ordløse udtryk.

 

Efter kurset vil du modtage et diplom/kursusbevis for deltagelse af “ Introduktion til Pædagogisk Sandplay – Inge Konge Ludvigsen”

 

Din underviser – Inge Konge Ludvigsen

 

Inge har en baggrund fra teater og har læst 2 år på Dramaturgi studiet, Århus Universitet. Hun har tilegnet sig og udviklet NLP siden 1990, hun er Master Trainer i Next Generation NLP, NLP University 2011,  og har uddannet psykoterapeuter og coaches siden 1993. Inge har sidenhen efteruddannet sig i analytisk psykologi og Sandplay siden 2002 samt Spædbarnsterapi/tidlig traumeforløsning og Familiekonstellationer. Har udviklet WholeWorldPlay ® i 2015.

Inge har udgivet følgende bøger:

”The journey of love in couples – 6 essential archetypes to cultivate a happy relationship” udgivet på Spansk og Engelsk, skrevet sammen med Jessica Riberi, Chile

”Balancing feminine & masculine energies” udgivet af Dreamcraft – skrevet sammen med Wim Beek, Holland

 

Pædagogisk Sandplay

 

Hvad er Pædagogisk Sandplay

Pædagogisk Sandplay åbner op for menneskers følelsesmæssige udtryk. Vort sprog er meget rigt og nuanceret, når det handler om at beskrive objekter og funktioner, men mangelfuldt og fattigt, når vi skal beskrive og udtrykke følelser og sindstilstande.

Ved brugen af Pædagogisk Sandplay giver vi mulighed for at arbejde med det ordløse og blokerede, og vi giver mulighed for sund udvikling både hos børn og voksne.

Ved anvendelse af objekterne fra WholeWorldPlay® indgår det enkelte barn i en aktiv udviklingsproces, hvor fokus er på det symbolske, og derigennem skabes kontakt til egne løsninger og handlemuligheder.

Mennesker har altid udtrykt sig selv gennem myter, eventyr og historier. Pædagogisk Sandplay tager udgangspunkt i, at menneskets psyke grundlæggende er et selvregulerende og selvreparerende system.  

 

Børnene er samfundets vigtigste ressource

Et barn der er trygt og i balance kan udnytte sin energi til at lære nyt. Det at lære nyt giver energi og forøgelse af selvtilliden. Selvværd forøges ved at barnet føler sig anerkendt, værdsat, en følelse af at høre til, at blive ”set”.

Skolen er i dag inkluderende, og børn med særlige behov har brug for den rette støtte.

Gennem leg og fantasi udvikles hjernen og den empatiske evne.

 

Hvor anvendes Pædagogisk Sandplay

Pædagogisk Sandplay anvendes til børn indenfor normalområdet med problemer der spærrer for indlæring og velbefindende: sygdom, dødsfald, skilsmisse, kammeratskab konflikter, og præstationspres.

Til børn med diagnoser f.eks. ADHD, autisme. Her har barnet brug for øget selvværd til at takle sine udfordringer. Nye strategier i vanskelige situationer. Mere ro i nervesystemet. Bedre kontakt til andre.

Til børn med sprogvanskeligheder, hjerneskader, handicap, m.v.

De fleste børn kan udtrykke sig med figurer og sand, men kan af forskellige årsager have vanskeligheder med at udtrykke sig sprogligt.
Pædagogisk Sandplay bruges også til voksne.

 

Professionelle rammer

Vi har ikke kun sørget for den faglige forkælelse på dagen. Kurset afholdes ved DGI Huset i Århus og prisen inkluderer en let morgenmad (fra kl. 08.30), lækker frokost inkl. en vand, eftermiddagssnack og kaffe/ the ad libitum hele dagen.

Kurset henvender sig til

Kurset er for dig, der i din profession til dagligt arbejder med udvikling af menneskers potentiale. Du kan være pædagog, familiebehandler, lærer, psykolog, rådgiver, leder, facilitator, formidler, m.v 

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte LearnX på tlf. 89 87 50 50 eller salg@learnx.dk