Pædagogik | Personlig udvikling | Psykologi

Inger Poulsen & Inger Thormann: Tidlig traumeterapi – efter spædbarnsterapi metoden

DGI-Huset - Aarhus

KR. 6000,-

ekskl. moms
 • Dato: 16 – 17 november 2021
 • Tidspunkt: Kl. 09:00 – 16:00
 • Adresse: Værkmestergade 17, 8000 Aarhus

Ved køb af kursus billet er tilmeldingen bindende, men hos LearnX har du mulighed for at skifte navnet på deltageren, hvis du selv bliver forhindret.

Det lærer du på kurset

Lad aldrig barnets smerte blive glemt

2 dages introduktion til den SPÆDBARNSTERAPEUTISKE METODE. Ved Inger Thormann og Inger Poulsen, der begge er forfattere til bogen spædbarnsterapi, som ligger til grund for disse temadage.

 • Introduktion til Spædbarnsterapi.
 • Spædbarnsterapiens metode med case belyst med video.
 • Hvordan kan spædbarnsterapien bruges i her og nu situationer?
 • Filmen ”Tidlige Traumer”.
 • Om at opleve sig forladt. John Bowlby, tilknytning, adskillelse, filmen om  John.
 • Skodsborg modellen. Observation, præcisering af observationen, plan for intervention, evaluering af interventionen.
 • Donald Winnicott overgangsobjekter og overgangsfænomener.
 • Terapi med større børn.
 • Terapi med voksne.

Du vil kunne gå fra disse temadage med en øget forståelse af, hvordan tidlige traumer kan forstyrre mennesker i alle aldre. Udover dette kommer du til at få en fornemmelse af, hvad der skal til for at hjælpe, ikke bare spædbørn, men også børn og voksne, fri af de fastlåste tidlige traumer.
Lad dig inspirere til i her og nu situationer at bruge elementer fra spædbarnterapiens metode.

Efter kurset vil du modtage et deltagerbevis for beståelse af  “Tidlig traumeterapi med Inger Thormann & Inger Poulsen”.

Spædbarnsterapi

Spædbarnsforskningen peger på, at et spædbarn traumatiseres, når det udsættes for så voldsomme og ubehagelige oplevelser, at barnet ikke selv er i stand til at bearbejde disse.

F.eks. når barnet udsættes for vold, sygdom, omsorgssvigt, eller oplever tabet af en omsorgsperson.

Traumer i løbet af de første tre leveår kan indebære vedvarende dysfunktion i barnets liv. Symptomerne kan være, at barnet mister den basale tillid til sig selv og til sine forældre. Børnene kan være urolige og agtpågivende. Ofte udviser de forskellige begrænsninger i deres udvikling.

Hvordan kan vi finde vores egen indre styrke til at blive sammen med barnet i dets smerte?

Barnet tåler meget, når bare vi tåler at være sammen med det i den virkelighed, der er barnets.

Dansk Institut for spædbarnsterapis budskab er:

”Lad aldrig barnet være alene i sin smerte”.

Dine undervisere 

Inger Thormann, psykolog og socialpædagog, har arbejdet på Skodborgs Observations-og behandlingshjem fra 1982 til 2012, hvor Skodsborg blev lukket. Inger Thormann har siden da haft klinik i Holte samt arbejdet som freelance psykolog. Inger er forfatter og medforfatter til en række bøger og har gennem flere år arbejdet med Spædbarnsterapi.

Inger Poulsen, psykoterapeut MPF, forfatter og foredragsholder. Gennem 17 år leder af Familiehuset i Horsens, hvor man arbejder psykoterapeutisk med familier med børn i alderen 0-2 år. Familier, hvor børnenes udvikling er truet samt med gravide med særlige behov.

Siden 2014 har Inger Poulsen afsluttet sin ansættelse som leder i Horsens for udelukkende at hellige sig arbejdet i Psykoterapiklinikken i Jelling samt i Dansk Institut for Spædbarnsterapi.

Professionelle rammer

Vi har ikke kun sørget for den faglige forkælelse på dagen. Kurset afholdes ved DGI-Huset Aarhus og prisen inkluderer en let morgenmad (fra kl. 08.30), lækker frokost inkl. en vand, eftermiddagssnack og kaffe/ the ad libitum hele dagen.

Kurset henvender sig til

Temadagene henvender sig til medarbejdere, der arbejder direkte med børn, enten som behandlere eller i den forebyggende sektor. Det kan være pædagoger, sygeplejersker, psykologer, psykoterapeuter, socialrådgivere eller andre, som i deres daglige arbejde er tæt på udsatte, sårbare eller traumatiserede børn.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte LearnX på tlf. 89 87 50 50 eller salg@learnx.dk.

Fotokredit: Ib Spang Olsen