Arbejdsglæde | Ledelse

Hvordan forvalter du din følelsesøkonomi?

Erhvervssociolog Rikke Østergaard
Dato: 11. december 2023
Adresse: Scandic CPH Strandpark, Amagerstrandvej 401, 2770 Kastrup
Tidspunkt: Kl. 09.00 - 16.00 (Morgenmad 08.30 -09.00)

KR. 3.995,-

ekskl. moms
  • Ved køb af billet til dette kursus er tilmeldingen bindende. Du har dog altid mulighed for at ændre navnet på deltageren, hvis personen bliver forhindret i at deltage.
  • Såfremt du ønsker et deltagerbevis for din deltagelse i kurset kan du sende en mail til kontakt@learnx.dk.

Introduktion til Rikke Østergaard og følelsesøkonomi

Kom med, når erhvervssociolog Rikke Østergaard, forfatter til bogen “Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben” og underviseren bag bestsellerkurset af samme navn præsenterer sit nyeste materiale om følelsesøkonomi. Følelser er, ligesom økonomi, en begrænset ressource. Derfor er det altafgørende, at vi forvalter vores følelser med omhu, at vi er bevidste om, hvilken energi vi giver videre til andre – og hvilken energi andre giver os.

Personlighedstyper og forvaltning af følelsesøkonomi

Ud fra Carl Jungs fire primære personlighedstyper, fortæller Rikke Østergaard om, hvordan vi alle forvalter vores følelsesøkonomi forskelligt, og hvilke triggers der får os op i det røde felt. Med en øget bevidsthed om hinandens forskelligheder, kan vi nemmere tale hinanden ned fra følelsesladede situationer og kommunikere og samarbejde bedre. Du får sunde relationer i dit arbejdsliv og privatliv, hvis du laver en forventningsafstemning med dine kolleger, venner og familie om, hvordan I skal opføre jer overfor hinanden, og hvad I giver hinanden lov til.

Følelsesforurening og aktive valg i følelsesøkonomi

På kurset får du en dybdegående gennemgang af begrebet følelsesforurening – hvordan vi smitter andre med vores følelser, både positivt og negativt – og hvordan vi ud fra det bestemmer, hvem vi vil omgås med, og hvordan vi vil omgås dem. Det er netop det, der er essensen af følelsesøkonomi: Et aktivt valg om, hvornår og hvordan vi bruger energi på store følelser.

Professionelle rammer

Vi har ikke kun sørget for den faglige forkælelse på dagen. Kurset afholdes hos Scandic CPH Strandpark, og prisen inkluderer en let morgenmad (fra kl. 08.30), lækker frokost inkl. en vand, eftermiddagssnack og kaffe/ the ad libitum hele dagen.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte LearnX på tlf. 89 87 50 50 eller salg@learnx.dk

 

Dette lærer du på kurset

Rikke Østergaards særegen vinkel på menneskets sociale intelligens deler hun passioneret i dette kursus, så du får en dyb indsigt i de mekanismer, som er i spil mellem os mennesker.

  • Hvordan lederen kan styre stemningen og sikre at der skabes en tillidsfuld stemning der kan løfte motivationen og trivslen.
  • Hvordan de forskellige persontyper, kan blive bedre til at undgå følelsesforurening.
  • Hvordan vi kan lære at forstå andre persontyper bedre og deres motivation.
  • Redskaber til, hvordan du som leder spotter følelsesforurening.
  • Redskaber til, hvordan du som leder holder hjernen skarp og får vendt følelsesmæssig forurening til et godt arbejdsmiljø.

Rikke Østergaard

Underviser, Sociolog og mental-sundhedsekspert

Rikke Østergaard er specialist i stress, konfliktløsning, samarbejde, mindfulness og ikke mindst arbejdsglæde. Derudover er hun forfatter til to bestseller bøger bl.a. ”Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben” En kursusdag med Rikke er kendetegnet ved at være yderst inspirerende, motiverende, og Rikkes gode humør smitter altid af på deltagerne.