Pædagogisk Sandplay – En metode der tager udgangspunkt i barnets univers

Dato: 17. august 2021
Adresse: Inge Konge Ludvigsen
Tidspunkt:

KR. 0,-

ekskl. moms
Dette vil du blive introduceret for på webinaret

I Pædagogisk Sandplay bruges små kasser med sand, figurer og historie fortælling. De figurer der bruges, er arketypiske symboler, vi har med os fra myter, eventyr, drømme, legender, fabler og fortællinger. Der er figurer, så man kan vise både den indre og den ydre verden. Metoden bruges bl.a. af pædagoger og lærere som katalysator til at børn og unge kan sætte ord på det, der er svært. Det kan f.eks. være skilsmisse, sygdom, dødsfald, angst, mobning, konflikter, udfordringer som følge af diagnoser. Metoden kan bruges fra 4-årsalderen og opefter. Teorien om, at alle, selv mindre børn, gennem symbolisering, f.eks. leg med figurer i en sandkasse, kan reorganisere en stærkere inder kerne og udvikle en mere velafbalanceret psyke, en stærkere selvfølelse, er baseret på C. G. Jungs Analytiske Psykologi.

Pædagogisk Sandplay er bl.a. udviklet ud fra Sandplay terapi. Pædagogisk Sandplay adskiller sig fra det terapeutiske ved at møde barnet i her og nu situationer, og ved at tilføre ressourcer/muligheder nu og fremadrettet. Gennem den voksnes anerkendelse og spejling trænes mentaliseringsevnen hos barnet og barnets nervesystem falder til ro. Kroppen skal først i low arousal, for derefter at kunne arbejde med nyskabelse. Metoden hjælper med at skabe den gode kontakt, som er forudsætningen for læring og forandring. Sammen med den voksne indgår barnet i en aktiv udviklingsproces, hvor fokus er på det barnet symbolsk viser og fortæller, og derigennem skabes der kontakt til forståelse, løsninger og handlemuligheder. Barnet hjælpes til at komme i sundere trivsel.

 

Inge Konge Ludvigsen, Leder hos Yes2Life – Akademiet for Psykoterapi & Coaching

”Alle har ret til et liv med leg, trivsel, kreativitet og udvikling” Inge Konge Ludvigsen

 

Webinaret varer 30 minutter

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte LearnX på tlf. 89 87 50 50 eller salg@learnx.dk.

Du deltager i webinaret via din computer, tablet eller smartphone. Vi sender et link til dig via e-mail til webinaret umiddelbart før start. Læs mere om vores data- og privatlivspolitik HER. Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte LearnX på mail salg@learnx.dk

Ved tilmelding af webinaret accepterer du, at du kan blive kontaktet af LearnX via mail eller telefon (LearnXs datapolitik) og Athenas Danmark (datapolitik. Du vil desuden blive tilmeldt nyhedsbreve fra Zevio (datapolitik).

Arrangør: LearnX